Opleiding circulair bouwen van Pixii i.s.m.VIBE vzw | circubuild.be

Opleiding circulair bouwen van Pixii i.s.m.VIBE vzw

Energie-efficiënt bouwen is ondertussen een wijdverspreid gedachtegoed. Nu maakt de bouwsector zich op voor de volgende (r)evolutie: circulair bouwen. Circulair bouwen gaat uit van het principe dat een gebouw tijdens zijn levensduur gemakkelijk aanpasbaar is en uiteindelijk ook eenvoudig te demonteren, zodat we integrale onderdelen kunnen hergebruiken. Bij deze processen kunnen we niet alleen op energie, maar ook op kostbare materialen en grondstoffen flink besparen. Dit is de basis van circulair bouwen.

 

Programma

In de voormiddag krijg de participant een breed overzicht over wat circulair bouwen allemaal kan betekenen, doorspekt met voorbeelden en oplossingen. Materiaalpaspoorten, circulariteitsindex, circulaire businessmodellen en open source bouwen zijn maar een kleine greep uit het veelvoud aan onderwerpen.


In de namiddag wordt er meer verteld over scenarioplanning, waarna de deelnemer zelf aan de slag gaat in een workshop. Tijdens deze workshop kan men een eigen project kritisch onder de loep nemen en optimaliseren. Dat kan een opgeleverd gebouw of een gebouw in voorontwerpfase zijn. Als de participant gedrukte plannen van het project meebrengt op A4 of A3, is dat alvast een meerwaarde. Deelnemers mogen zich hiervoor groeperen in teams van maximaal vijf personen, die rond hetzelfde project werken. Indien je zelf geen project hebt, kan je aansluiten bij een ander team.

 

Tijdstip

De opleiding loopt van 9 uur tot 17 uur

 

Kostprijs

Pixii-leden betalen € 224, terwijl niet-leden € 280 neertellen. Indien het niet lukt om een hele dag aanwezig te zijn, bieden Pixii en VIBE vzw de mogelijkheid om de opleiding enkel in de voormiddag of de namiddag te volgen. In dat geval bedraagt de inschrijvingsprijs € 124 voor leden en € 155 voor niet-leden. Inschrijven is verplicht.

Agenda overzicht