Opleiding duurzaam werfbeheer (Leefmilieu Brussel) | circubuild.be

Opleiding duurzaam werfbeheer (Leefmilieu Brussel)

Leefmilieu Brussel heeft de laatste hand gelegd aan zijn programma van ‘Opleidingen en seminaries duurzame gebouwen’ voor de rest van het jaar. Dat richt zich naar alle bouwprofessionals - architecten, ingenieurs, professionele bouwheren, promotoren, aannemers ... - werkzaam in de Brusselse regio. Het zal niet verbazen dat de circulaire economie een belangrijke plek inneemt in het aanbod.   

Leefmilieu Brussel biedt vier gespecialiseerde opleidingen aan op het gebied van circulair bouwen. Zij behandelen respectievelijk de inventarisatie van elementen en materialen op de werf als stap voorafgaand aan selectieve ontmanteling, omkeerbaar ontwerpen, renovatie en werfbeheer. Brussel heeft de ambitie om een voorbeeld te worden op vlak van circulair bouwen, zoals het Gewest dat ook geweest is voor de passiefstandaard. Die ambitie kan het Gewest echter niet waarmaken zonder de doeners.
 

Hoe inschrijven?

De vormingen en seminaries van Leefmilieu Brussel zijn tweetalig, waarbij elke expert intervenieert in zijn/haar moedertaal. In de praktijk en om de taalverdeling in de inschrijvingen te respecteren, wordt echter ongeveer 90% van de interventies gehouden in het Frans. Alle materiaal uitgedeeld tijdens de opleidingen krijgen de deelnemers wel in de taal van inschrijving (NL of FR).

De inschrijving gebeurt online. In tegenstelling tot bij de seminaries is de inschrijving voor de opleidingen onderworpen aan een selectie. Een uiterste inschrijfdatum (ongeveer één maand vooraf) is voorzien voor elke opleiding. Anders gezegd: wacht niet tot het laatste moment om in te schrijven. De opleidingen en seminaries vinden plaats in het BEL, de hoofdzetel van Leefmilieu Brussel op de site van Thurn & Taxis, in het geval het toegestaan is om ze te organiseren met publiek.

Agenda overzicht

Gegevens

  • 06-12-2021
  • 13-12-2021
Leefmilieu Brussel, Thurn & Taxis, Havenlaan 86 C, 1000 Brussel
Opleiding duurzaam werfbeheer (Leefmilieu Brussel)