VIDEO: rondleiding in het circulaire kantoorgebouw van Triodos Bank (RAU en Ex Interiors) | circubuild.be

VIDEO: rondleiding in het circulaire kantoorgebouw van Triodos Bank (RAU en Ex Interiors)

  •   29 apr 2020
  • Wouter Polspoel

Het nieuwe kantoorgebouw van Triodos Bank in het Nederlandse Zeist is in al zijn facetten circulair te noemen. Het bestaat uit circulaire materialen en verbindingen, werd circulair ontworpen en ook de ligging en de interieurinrichting zijn circulair. In een video gaan architect Thomas Rau en interieurarchitecte Odette Ex (Ex Interiors) dieper in op dat circulaire ontwerp.

Voor het nieuwe hoofdkantoor van Triodos Bank op landgoed De Reehorst ontwikkelde RAU architects in samenwerking met Ex Interiors een integraal concept, waarbij ‘tijdelijkheid’ richtinggevend was voor het ontwerp. Het kantoorgebouw bestaat uit een houten constructie, die volledig uit elkaar kan worden geschroefd. Groene daken verbinden het gebouw met de omringende natuur, terwijl de volledig transparante gevel de beleving van het landgoed voor de medewerkers vergroot.

Het gebouw werd op de Architectenweb Awards 2019 bekroond met de award Kantoorgebouw van het Jaar. De jury koos het circulaire gebouw uit vier nominaties. 

Nieuwsoverzicht