LAUFEN

logo LAUFEN

LAUFEN

Meidoornkade 2a

Nederland

Het Zwitserse LAUFEN, actief over de hele wereld, biedt complete badkameroplossingen. Het merk dankt zijn naam aan de plaats waar het werd opgericht in 1892 en waar het hoofdkantoor nog steeds is gevestigd.

In elke stap van het productieproces zijn de beslissingen die LAUFEN maakt steeds gericht op meer duurzaamheid: bij de materiaalkeuze, bij het ontwerp, bij het kiezen van de leveranciers, bij de distributieprocessen ... Ook in het personeelsbeleid van LAUFEN is duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt. Het bedrijf gelooft dat die duurzame aanpak succes garandeert op lange termijn.

Ook de eigenlijke productieprocessen verlopen bij LAUFEN zo duurzaam als mogelijk: de producten van worden uitsluitend in Europa geproduceerd en in dat hele proces wordt er rekening gehouden met het milieu. Zo voert LAUFEN een zogenaamd Zero Waste-beleid in alle productievestigingen, een verbintenis om de productieprocessen voortdurend te verbeteren, met het oog op een optimaal gebruik van grondstoffen en het elimineren van afval, gebruikt het warmteterugwinningstechnologie in zijn fabrieken en wil het de volledige overstap maken naar schone – niet-fossiele – energie. Ook gebruikt het in de productie niet meer materialen dan strikt noodzakelijk.  

De producten zelf dragen ook bij tot een beter milieu doordat ze zorgen voor een vermindering van water- en energieverbruik in vergelijking met meer traditionele alternatieven. LAUFEN ziet water dan ook als een kostbare hulpbron waar spaarzaam mee moet worden omgesprongen, net als met hulpbronnen voor energie.

[Lees meer] [Lees minder]

Gerelateerde producten Meer producten

Save! is een toiletpot die ervoor zorgt dat de urine niet in het water terechtkomt, maar wel in een urinevanger die de urine gescheiden van het toiletwater afvoert naar een verzameltank. Op basis van zwaartekracht en dus zonder dat daar mechanische of elektronische hulpmiddelen voor nodig zijn.

De urinevanger is volledig onzichtbaar voor de gebruiker. Uitgangspunt bij het ontwerp van de save! was namelijk dat hij eruit moest zien als een standaardtoiletpot.

De scheiding van urine van het toiletwater – waar de fecaliën wel nog steeds in terechtkomen –  nog voor het afvoeren, verlaagt afvalverwerkingskosten, reduceert waterverbruik en beschermt zo het milieu en biedt de kans om menselijk afval dat momenteel verloren gaat vruchtbaar te gebruiken, bijvoorbeeld voor de productie van kunstmest.

GAimage