Optigrün Benelux | circubuild.be

Optigrün Benelux

Optigrün Benelux is al meer dan 25 jaar producent en leverancier van doordachte, innovatieve dakbegroeiing en daktuinsystemen in België, Nederland en Luxemburg. Het maakt deel uit van Optigrün Internatonal AG, dat opgericht werd in Duitsland en al bijna vijftig jaar wereldwijd actief is.

Jaarlijks wordt wereldwijd meer dan 4 miljoen vierkante meter dakvlak uitgerust met de producten en systemen van Optigrün door deskundige dakhoveniers.

Optigrün is de uitvinder van het retentiedaksysteem, dat regenwater tijdelijk opslaat of vertraagd afvoert, biodiversiteitsdaken, dakmoestuinen en circulaire substraten.

Niet alleen het substraat is circulair; Optigrün stuurt bij de ontwikkeling van elk systeem aan op een biologisch evenwicht zodat het zelfregulerend vermogen van het systeem wordt geoptimaliseerd. Dat leidt enerzijds tot minimaal onderhoud en voldoende weerstand tegen extreme weersomstandigheden en ziekteverwekkers en betekent anderzijds ook dat na de levenscyclus de materialen in het groendak kunnen worden hergebruikt of gerecycleerd, waardoor de belasting voor het milieu beperkt wordt tot een absoluut minimum.

Partner overzicht

Koperslager 33
3861 SJ Nijkerk
Nederland

+31 33 463 56 81
info@optigruen.be
optigruen.be
Aanverwante bedrijven
Contact Circulariteit
  • Geert de Bruijne
      g.debruijne@optigruen.be
      0473/34.73.50